Nordisk Special Klub har inviteret flere af verdens førende Genetikere og Fjerkræ Specialister til at skrive om såvel arvelighed men også om de racer der er repræsenteret i vores forening.

Den første vi her vil stifte bekendtskab med er Jeroen Muys fra Belgien.
Familien Muys har i generationer opdrættet stort set alle de små Belgiske national racer herunder " Ukkelse dværgen / Ewersberg Skæg høns / samt Antwerpner Skæg høns / m.m.
Jeroen Muys har via sine studier til Dyrlæge været utroligt fascineret af genetik og er på Europæisk plan særdeles kompetent og meget søgt i fag tekniske spørgsmål vedr.Blandt andet farveavl.

Familien Muys er endvidere utroligt kendt i Holland og Frankrig samt England og Australien, der er skrevet utallige artikler i " Awicultura " om denne familie og deres noget fantastiske liv med disse hønse racer og familiens avls mæssige bedrifter.

Jeroen Muys er også personen der søger informationer over hele verden, dette medføre hele tiden nye venskaber og hvad jeg syntes er rigtigt skægt er at den der læser " Korrektur " på Jeroen Muys mange artikler på Engelsk er " Irene Hannan " som bor ved foden af de Blå Bjerge i Australien og er redaktør af den Australske Special Klubs blad for " Bantam Booted " Irene Hannan opdrætter ligesom Familien Muys alle de små Belgiske national racer.

Jeroen Muys er udover hønsene en særdeles god kunstner og er verdens berømt for sine hønse malerier eller / Drawings hvor han til mindste detalje viser den helt nøjagtige possion for den enkelte race.Mille Fleur


Vagtel farvet


Jørn Clevin